вторник, 23 юли 2013 г.

PART 3: Тримата забулени


Студеният дъжд се сипеше над града и се смесваше с нагорещения летен въздух. Изпарения се носеха из улиците от сместа между горещината на сградите и поливащите го ледени капки от небето.
Някъде, неизвестно къде, в Мистериозният квартал, в една порутена сграда, се бяха събрали Жреците на Мрака.
- Предпочитам да бъда наричан Черния магьосник – обърна се един от тях към мен, докато разказвах. Идиот. Ще трябва да го убия. Само да можех да видя лицето му от проклетата черна качулка, която се спускаше пред очите му.

Бяха облечени в дълги роби до земята, с изрисувани мистериозни езически символи по тях. Единият бе висок и строен, другият – значително по-нисък от него, а от качулката на третия падаха дълги къдрици чак до гърдите му и може би това бе единственото, което ги отличаваше.
В тъмната, порутена стая, те бяха оформили кръг от свещи, по средата на който имаше изрисуван с тебешир пентаграм... всъщност не, не беше изрисуван с тебешир, защото тебешира може да се изтърка. С блажна боя. Не, тогава пък може да бъде изчагъркано. Добре, беше издълбан в пода – така нямаше как никой да му се гаври и щяха да правят каквото аз – Великият Автор на поредицата Крийпсити им кажа!
- Време е да уринираме групово в улееите на пентаграмата, преди да преминем към ритуала за призоваването Му – обяви мъжа с къдриците.
Трябваше да предвидя, че ако оставя някъде улеи, ще решат да ги пълнят с телесни течности.
Авторът извърта глава. И поради липса на точни сведения какво се случва, нека ви разкажа малко за размножаването при колибритата.
Обикновено тези птици не формират двойка. Майката изгражда гнездо, мъти и се грижи за малките, докато мъжкия охранява околността. Снасят по две, в редки случаи едно яйце – бели на цвят. При дребните видове, яйцето достига форма на кафено зърно, а теглото му е към 2 мг. Процесът на мътенето продължава между 14-20 дни.
- Настъпи момента, когато Сатурн най-накрая отново навлезе в Скорпион – оповести къдравия. Другите си нямаха идея какви ги дрънка, тъй като негова бе задачата да определи точното време за Възкресението, а от тях се очакваха други неща. – Носиш ли костите на мъртвите котки? – кимна към дребния.
Той издърпа голям чувал иззад дребното си тяло, което по никакъв начин не се забелязваше преди това, и го изсипа пред тях, покривайки цялостно пентаграмата.
- Намирането им не беше проблем– каза с усмивка, която нито вие, нито другите двама можеха да видят от качулката му и операторския ъгъл, но щом аз ви казвам, че я има – значи я има! – Ти набави ли Невъзможната за намиране съставка? – кимна към високия слаб мъж от другата страна.
Той не отговори. Само извади от джоба си епруветка, пълна с червена течност, за която никой не подозираше, че може би е кръв.
- Браво, братко – похвали го къдравия.
- Как точно успя да набавиш кръв от девица в днешно време? – съмнително ги прекъсна дребния, докато двамата си подаваха епроветката.
- Наложи се да претърся из детските градини, тъй като в училищата не открих това, от което имаме нужда за пъкления ни план.
- Да, трудна задача, в днешно време прагът на сексуалната необузданост е доста нисък.. – съгласиха се с неохота другите двама.
Гръм прекъсна разговора им, сякаш да ги накара да преминат към по-зловещата част на вечерта. Без да мият ръцете си, те се хванаха над купчината кости и започнаха да говорят на мистериозен никому-неизвестен език, със съмнителен латински акцент.
Накрая иpсипаха епруветката с кръв върху бялата купчина пред тях.
Трептенето от гласовете им се носеше из въздуха и раздвижваше атомите. Костите тракаха в такт, докато кръвта се стичаше по тях по необяснимо равномерен начин. Малко по малко, един по един, костите започваха да се движат и да се съединяват, а количеството кръв сякаш се увеличаваше все повече и повече, докато не ги обагри в алено из основи. Пред тях стоеше изправен, почти оформен скелет и те го гледаха втренчено 
(нещо, което няма как да видите, тъй като нали помните – качулки, скрити очи и погледи и лица... за да не става ясно кои са, да не вземете да ги познаете после и да не ви е интересно), докато напяваха демоничното си заклинание все по-бързо и по-бързо.

.: Съдържание :.

2 коментара:

  1. - Време е да уринираме групово в улееите на пентаграмата, преди да преминем към ритуала за призоваването Му – обяви мъжа с къдриците.

    Еххх спомени от Ендивал :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Все пак този момент е по действителен случай. Друг е въпроса как се е случил... :D

      Изтриване